Afro Celt Sound System

Dendi Güiquipeya
Sartal a: Güiquipeandu, Landeal
Messagebox info.svg
Esti endilgui sobri Afro Celt Sound System es el númeru 500 ena Güiquipeya!

Afro Celt Sound System es un grupu musical que fusiona la música dance i eletrónica en heneral con rismus celtas i africanus. Hue holmau pol quitarrista i proutol Simon Emmerson, i es consierau un "supelgrupu" de músicas del mundu, con albundosas colaboracionis enos sus álbumis.

Lo sus discus án siu publicaus pol sellu Peter Gabriel Realworld Records i es el grupu que más ventas acarreó pal sellu, endispués del própiu Gabriel. Se hizun famosus polas sus atuacionis en vivu nel festival WOMAD. Firmarun un contratu con Realworld Records pol cincu álbumis, contratu qu'acabihó con el discu Anatomic.

Miembrus[eital | edit source]

John Kalsi i Iarla Ó Lionáird.

Discografia[eital | edit source]

  1. Volume 1: Sound Magic (1996)
  2. Volume 2: Release (1999)
  3. Volume 3: Further in Time (2001)
  4. Seed (2003)
  5. Pod (2004)
  6. Volume 5: Anatomic (2005)

Atijus[eital | edit source]