Alkistis Protopsalti

Dendi Güiquipeya
Sartal a: Güiquipeandu, Landeal
Gxermo2.svg Esti endilgui es un encetu
Si te apeta, pueis enlial-ti a trebajal en él, landeandu más información i amejorandu lo escritu.
Alkestis Protopsalti

Alkestis Protopsalti (en luenga griega, Άλκηστις Πρωτοψάλτη) es una famosa cantanti griega i una las artistas más emportantis del su pais. Tuvu la su nacéncia en Alejandria, Egitu, el 18 d'Otubri de 1954, peru es de origin griegu, huendu el su pari d'Ásia Menol i la su mairi de la isla de Quios.

Discografia[eital | edit source]

  • Απλά τραγούδια (1977)
  • Γράμματα στο Μακρυγιάννη κι άλλα λαϊκά (1979)
  • Μανιάτικα (1980)
  • Άλκηστις Πρωτοψάλτη (1981)
  • Έξοδος κινδύνου (1984)
  • Προσανατολισμοί (1984)
  • Κυκλοφορώ κι οπλοφορώ (1985)
  • Πάει η αγάπη μου (1986)
  • Λεωφόρος (1987)
  • Δικαίωμα (1988)
  • Δύο βήματα από την άμμο (1989)
  • Λεωφόρος Β' (1990)
  • Παραδέχτηκα (1991)
  • Μια μουσική παράσταση Zoom '91 - '92 (1992)
  • Ανθρώπων έργα (1993)
  • Επιτυχίες (1993)
  • Τα πρώτα μου τραγούδια (1994)
  • Το τρίτο στεφάνι (1995)
  • Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη σε έργα του Ηλία Ανδριόπουλου (1996)
  • Σαν ηφαίστειο που ξυπνά (1997)
  • Σαν ηφαίστειο που ξυπνά live (1999)
  • The very best of 1985 - 1997 (1999)
  • Υδρόγειες σφαίρες (2000)
  • Πες μου θάλασσα (2002)
  • Τα παραμύθια μιας φωνής - live (2003)
  • Να σε βλέπω να γελάς (2004)
  • Live στο VOX - Δήμητρα Γαλάνη, Άλκηστις Πρωτοψάλτη (2005)
  • Στο ωραιότερο σημείο (2007)
  • 30 χρόνια δισκογραφία (2008)

Atijus[eital | edit source]