Amadou & Mariam

Dendi Güiquipeya
Sartal a: Güiquipeandu, Landeal
Amadou i Mariam

Amadou i Mariam es un duu musical de Mali, compuestu por Mariam Doumbia (Bamako, 15 abril de 1958) i Amadou Bagayoko (Bamako, el 24 otubri de 1954). Dambus los dos son ciegus. El duu mestura los ritmus traicionalis de la su patria cun quitarras elétricas, violinis de Síria, trumpetas cubanas, ney egipcius, trombonis colombianus, tabras indias i percusión Dogón, dandu horma a un estilu conociu cumu "afro-blues".

Discografia[eital | edit source]

  • Se Te Djon Ye (1999)
  • Sou Ni Tile (1999)
  • Tjé Ni Mousso (2000)
  • Je pense à toi: Best of (2005)
  • Welcome to Mali (2008)

Atijus[eital | edit source]