Geoffrey Oryema

Dendi Güiquipeya
Sartal a: Güiquipeandu, Landeal
Geoffrey Oryema en direutu en Mainz (Alemaña).

Geoffrey Oryema es un conociu músicu ugandés de música étnica, afro-rock i pop-rock. A los 28 añus, i ebiu a la ditaura d'Idi Amin, Oryema ahuyó del su pais agarrau a las baheras dun camión endispués de que el su pairi espenara, esmiençandu una via nel essíliu. Ogañu enas sus cancionis mantién vivas las luengas que gastaba cuandu nuevu -suahili i acholí-

Oryema opuló entrinacionalmenti endispués de la salia al mercau del su álbum Beat the border. Entri otrus, á colabutau con Peter Gabriel, en cuyu sellu discográficu s'editarun los tres primerus discus d'Oryema hata el su alcuerdu cona Sony International.

En Júliu 2005, tocó nel conciertu LIVE 8: Africa Calling (en Cornwall) i conos 1 Giant Leap nel Live 8 d'Edimbulgu.

Discografia[eital | edit source]

  • Exile (1990)
  • Beat the Border (1993)
  • Night to Night (1996)
  • Spirit (2000)
  • The Odysseus/Best Of (2002)
  • Words (2004)

Atihus[eital | edit source]