Acetre

Dendi Güiquipeya
Sartal a: Güiquipeandu, Landeal

Acetre es un grupu oliventinu de música tradicional, unu de los mas camperus del panorama musical estremeñu d'ogañu.

Acetre en Val de la Calçá.

Estoria[eital | edit source]

Se hormó en el añu 1976 ena localidá pacensi d'Olivença, puntu d’encuentru entre la cultura lusa i la estremeña. Uniendu en baxu dun mesmu proyetu perantonis, arvolás, pindongus con verdegaios, fados o corridinhos, los oliventinus se convirtierun en el nuevu puntu referencia la música tradicional en Estremaúra. S’estrenarun en el mundu discográficu nuevi añus dispués de la su formación, en 1985, con el discu Extremadura en la frontera.

Acetre tien bandeau los prencipalis encuentrus música tradicional el mundu i participau en varius pogramas radiofónicus i televisivus. Amás apreparó bandas sonoras comu pa la penicla animación La leyenda del unicornio o el cortometragi Cualquier tiempo pasado….

Premius[eital | edit source]

  • Premio Nacional de Interpretación nel X Festival nacional de música Folk de Tarifa (1986).
  • Premio Nacional de Investigación nel XI Festival nacional de música Folk de Tarifa (1987)
  • Mejor grupo de Folk nacional. Radio Nacional de España (2003)-
  • Premio Extremadura a la creación artística (compartiu). (2000).
  • Prémiu Extremeños de HOY (2002).

Discografía[eital | edit source]

  • Extremadura en la frontera (1985)
  • Ramapalla (1987).
  • Acetre (1989).
  • De maltesería (1994).
  • Canto de gamusinos (1999).
  • Barrunto (2003)
  • Dehesario (2007).
  • Arquitecturas rayanas (2011).

Atijus[eital | edit source]