Asunción Gómez Pérez

Dendi Güiquipeya
Asunción Gómez Pérez
Enhormación pressonal
Nacencia 3 de septiembre de 1967 Ver y modificar los datos en Wikidata (56 años)
Azuaga (provincia de Badajós, España) Ver y modificar los datos en Wikidata
Residencia Mairil Ver y modificar los datos en Wikidata
Nacionalidá Española
Educación
Educau en Universidad Politécnica de Madrid Ver y modificar los datos en Wikidata
Enhormación profissional
Oficiu Enhormáticu teóricu, investigador de la inteligencia artificial y vestigaol Ver y modificar los datos en Wikidata
Empreaol Universidad Politécnica de Madrid Ver y modificar los datos en Wikidata

Asunción Gómez-Pérez (Azuaga, Badajós, 3 de setiembri de 1967)[1] es una vestigaora i académica estremeña especialista n'enteligencia artificial. Es vicerretora d'Envestigación, Innovación i Dotorau i catedrática dela Nuversidá Politécnica de Mairil (UPM).[2] En 2015, recebió el Premiu Nacional d'Inhormática ARITMEL,[3] el Premiu Anual d'Envestigación dela UPM i el Premiu alas Mejoris Ideas de Negociu XII. Es tamién Premiu Ada Byron ala mugel tecnóloga. Es licenciá n'Inhormática i envestigadora ena web semántica nel marcu dela enteligencia artificial.[1]El 21 de mayu de 2023 engressó ena Real Academia Española.

Referencias[Edital | Editá'l códigu]

  1. 1,0 1,1 Extremadura, El Periódico. «ForoTech concede el II Premio Ada Byron a la investigadora extremeña Asunción Gómez». El Periódico Extremadura. Consultado el 21 de abril de 2017. 
  2. «Universidad Politécnica de Madrid - Directorio». www.upm.es. Archivado desde el original el 28 de abril de 2017. Consultado el 27 de abril de 2017. 
  3. «Premios Nacionales de Informática 2015 | Sociedad Científica Informática de España». www.scie.es. Archivado desde el original el 24 de mayo de 2019. Consultado el 27 de abril de 2017.