Gurejele

Dendi Güiquipeya
Ir a la navegación Ir a la búsqueda

Gurejele, tamién conocius cumu Dick et Hnatr Buama es un grupu de música populal canaca i unu los prencipalis representantis desti géneru. Estus músicos, oriundus de Nueva-Caledónia, goçan duna cierta fama entri el púbricu del su pais, assín cumu en várias islas del Pacíficu. Gurejele es sin dua el grupu canacu más populal ena región melanésia, ondi hizun conciertus en Vanuatú i una gira enas Islas Salomón[1]. Una las cancionis que hizun famosu al grupu es la reivindicativa C'est la France qui paye[2], compuesta pol Dick Buama.

Discografia[eital | eital coigu]

  • Wabeb Bulu -1993
  • Waero - 1995
  • Hnoro Mane - 2000
  • Co mece ko - 2001
  • Eau Claire - 2005
  • L'intégrale - 2006

Huentis[eital | eital coigu]

  1. mangrove.ws, Le son du Pacifique: Gurejele/ Dick & Hnatr
  2. mangrove.ws, Le son du Pacifique: Dick Buama

Atijus[eital | eital coigu]