John Cale

Dendi Güiquipeya
Sartal a: Güiquipeandu, landeal
John Cale

John Davies Cale, OBE (9 marçu de 1942) es un músicu galés, compositol, multienstrumentista i productol. Es mu conocíu por vel siu unu delos hundaoris dela mítica banda neoyorquina Velvet Underground ena segunda metá dela década delos 60.

Discografía[eital | eital coigu]

  • Vintage Violence (1970)
  • Church of Anthrax (1971)
  • The Academy in Peril (1972)
  • Paris 1919 (1973)
  • Fear (1974)
  • Slow Dazzle (1975)
  • Helen of Troy (1975)
  • Honi Soit (1981)
  • Music for a New Society (1982)
  • Caribbean Sunset (1984)
  • Artificial Intelligence (1985)
  • Words for the Dying (1989)
  • Songs for Drella (1990)
  • Wrong Way Up (1990)
  • Last Day on Earth (1994)
  • Walking on Locusts (1996)
  • Hobo Sapiens (2003)
  • Black Acetate (2005)
  • Shifty Adventures in Nookie Wood (2012)
  • M:FANS (2016)