Xylina Spathia

Dendi Güiquipeya
Ir a la navegación Ir a la búsqueda
Afotu de P. Pavlídis, escantanti el grupu

Xylina Spathia (en griegu Ξύλινα σπαθιά "Espás maera") era un grupu música rock griegu.

Estória[eital | eital coigu]

Pavlídis, Goundaroúlis, Tólios i Tsaprázis holmarun el grupu nel añu 1993 en Tessalónica. Essi mesmu añu grabarun el su primel discu ena compañia la mesma ciá Ano Kato Records, entitulau Ξεσσαλονίκη.

El segundu discu, del 1995, lo grabarun con Virgin, embahu el nombri de Πέρα από τις πόλεις της ασφάλτου. Esti proyeutu hue discu d'oru al sotru añu.

Nel 1997 grabarun el su tercel trebahu, Μια ματιά σα βροχή.

En 1998 Καννέλος (Kannélos) abaldona el grupu, acupandu el su puestu Γιάννης Μήτσης (Yánnis Mítsis). Nessi mesmu añu Πέρα από τις πόλεις της ασφάλτου consigui el discu pratinu i Μια ματιά σα βροχή el d'oru.

Nel 2000, el tecrista i unu los miembrus essencialis el grupu, B. Goundaroúlis, espubrica el su primel discu en solitáriu Μία βόλτα en Virgin.

Nel 2005, el cantanti el grupu, Pavlídis, espubrica tamién en solitáriu Αφού λοιπόν ξεχάστηκα ena compañia PLUS REC. Tamién nel 2005, Goundaroúlis espubrica el su segundu trebahu con el nombri de Φωτιά βάζω στην πόλη μου.

Pavlídis i Goundaroúlis holmarun grupus pol desviau, huendu el grupu Pavlídis B-Movies, colos que grabaria nel 2006 Άλλη μια μέρα ena compañia Archangel.

Biembrus[eital | eital coigu]

  • Παύλος Παυλίδης (Pávlos Pavlídis).
  • Βασίλης Γκουνταρούλης (Vasílis Goundaroúlis).
  • Χρήστος Τσαπράζης (Chrístos Tsaprázis).
  • Πάνος Τόλιος (Pános Tólios).

Discografia[eital | eital coigu]

  • Ξεσσαλονίκη, 1993.
  • Πέρα απ' τις πόλεις της ασφάλτου, 1995.
  • Μια ματιά σα βροχή, 1997.
  • Τροφή για τα θηρία (EP), 1999.
  • Ένας κύκλος στον αέρα, 2000.
  • Live, 2003
  • The Best Of, 2005

Atihus[eital | eital coigu]