Míkro

Dendi Güiquipeya
Sartal a: Güiquipeandu, Landeal

Los Míkro (en griegu Μίκρο) son una banda griega de música eletrónica.

Biografia[eital | edit source]

El nombri Míkro es un enverihamientu la uniá métrica que se gasta en enholmática, microbyte. La banda tien su asiahamientu en Tessalónica, Grécia.

Los Míkro escomençarun a gaspaleal ena décaa los 90, epoca ena que la escena rock era especialmenti populal. Níkos Bitzénis (Νίκος Μπιζένης) escomençó a esprimental hunta Yánnis Lefkadítis (Γιάννης Λευκαδίτης) colos rimus eletrónicus, desarrollandu las enfruéncias el electro-pop los 80 cumu Depeche Mode, New Order, Erasure i Duran Duran.

Al prencípiu s’apellarun gradualmenti tamién Pános Tólios (Πάνος Τόλιος) a la bateria, conociu tamién de los Ksylina spathia i Yórgos Kostópoulos (Γιώργος Κωστόπουλος) al bahu. Deferentis vocis femininas huerun prebás pol grupu, como Iléktra Dimitriádou (Ηλέκτρα Δημητριάδου) i Elíza Patsalídou (Ελίζα Πατσαλίδου), hata la úrtima seleición rescrecienti de Véria, Ría Mazíni (Ρία Μαζίνη).

En Eneru el 1998 pusun en cerculación el EP Σταγόνες que petó albondu enos arrádius i enos clus griegus.

Endispués de bel sacau la canción Άσπρη σοκολάτα en Setiembri el 1999, Pános i Yórgos albandonan el grupu revezándulus Stélios Emmanouilídis (Στέλιος Εμμανουηλίδης), que s’encarga el labutu DJ.

Endispués llegarun cincu discus: Το τέλος του κόσμου, E-mail (banda sonora la pinicla Μάρκου Χολέβα), Tronik*πλάσμα, 180 Μοίρες i Restart.

Nel 2004 espubricarun el recopilatóriu Only the Best.

En mayu el 2006 espubricarun en holmatu mp3 una coleición remesturas con viehas cancionis griegas.

Miembrus[eital | edit source]

  • Νίκος Μπιτζένης: pogramación, loops, sintetizaoris, vozis.
  • Ρία Μαζίνη: vozis, sintetizaoris.
  • Γιάννης Λευκαδίτης: quitarras.
  • Στέλιος Εμμανουηλίδης: sintetizaoris, loops, scratchs.

Discografia[eital | edit source]

  • Το τέλος του κόσμου, 1999.
  • E-mail, 2001.
  • Tronik*πλάσμα, 2003.
  • Only the Best, 2004.
  • 180 μοίρες, 2004.
  • Restart, 2007.

Atihus[eital | edit source]