Balboa (puebru)

Dendi Güiquipeya
Esti artícalu es un encetu

Si te apeta, pueis enlial-ti a trebajal en él, precurandu más información i amejorandu lo escritu.



Balboa (puebru)

{{{imagin}}}
Nombri oficial Balboa
País  España
Comunidá Autónoma Estremaúra
Provincia Badajós
Provincia Badajós
Comarca El Lácara
Ciá Badajós
Coigu postal 06195
Superficii - km²
Altol 170 msnm.
Distritu 13 km a Badajó
Puebración 517 ab. (2011)
Gentiliciu balbuínu, -a
Moti -
Ríus Guadiana, Los Limonetis, Mataquinteros
Página web [1]

Balboa [bɑlˈβ̞oa] es un puebru colonización que cai a 17 km dela capital provincia. Está junta'l Aropuertu Badajós, lindandu con El Limonetis i Guadiana. Tien una puebración de 517 ab. (2011) i es una pedanía que perteneci al ayuntamientu de Badajós dendi la su fundación. La actividá prencipal es la agricoltura.

Nombri[Edital | Editá'l códigu]

Esta localidá pacensi lleva el nombri de Balboa en onol al conquistaol estremeñu Vasco Núñez de Balboa, originariu de Xerés delos Cavallerus. Balboa es un nombri galaicu-portugués, Val Boa 'valli buenu'. Con el tracamundeu medieval en el escrevieru delas labiaris, muchas delas v- enicialis se muarun a b-: Val Boa > Valboa > Balboa. En ogañu no se tien sentíu del primel biembru del compuestu, de má que se respeta el nombri medieval del apellíu del que procedi.


Atijus[Edital | Editá'l códigu]


Comarca Tierra de Badajós

Monicipius: Abuquerqui  · L'Albuera  · Badajós  · Guadiana  · La Coosera  · Pueblu-Nuevu de Guadiana  · San Vicenti d'Alcántara  · Talavera la Real  · Val-de-La-Calçá  · Villal el Rei

Pedanías: L'Alcaçaba  · Alvarau  · Balboa  · Xévora  · Novelda de Guadiana  · Sagrajas  · Val-de-Botua  · Villa-Francu de Guadiana.

Guipal mas endirguis al tentu...